Phone number: (+45) 43 20 08 00

Teknologi som redder liv

Takket være de robuste og hårdføre Panasonic TOUGHBOOK FZ-G1 tablets kan brændvæsnet i den norske by Sandefjord mere effektivt udføre deres livsvigtige arbejde. Blandt andet betyder GPS-opdaterede trafikinformationer, at andre beredskabstjenester kan forberede sig på, hvad de møder ved ulykkesstedet.

Det norske brandvæsen i Sandefjord har altid en Panasonic TOUGHBOOK FZ-G1 tablet med sig i brandbilen under udrykninger. Enheden, som er fastspændt til bilens instrumentbræt i en docking-station, viser både den hurtigste vej til ulykkesstedet samt eventuelle vejbomme og broer. Samtidig giver den en oversigt over hændelsen og modtager opdaterede informationer fra alarmcentralen.

 

Tåler varme, kulde, støv, sollys og vand

En af de største krav for brandvæsenet er, at deres enheder kan bruges under alle forhold – og holde til alle udfordringer.

”Vi arbejder under krævende forhold, og derfor stiller vi høje krav til både bandskab og udstyr. Under en brandslukning kan det være, at jeg må kaste tabletten fra mig, og det kan den holde til. Ikke mindst bruger vi uanede mængder vand i forbindelse med brandslukning, og derfor er enheder, som ikke tåler vand, varme, kulde, stød og sollys ubrugelige for os. TOUGHBOOK FZ-G1 er et værktøj, som bidrager til, at vi kan arbejde effektivt,” siger Jan Helge Olsen, indsatsleder hos Sandefjord brand- og redningsvæsen.

 

Altid den hurtigste måde

Med TOUGHBOOK FZ-G1, og software fra Locus Solutions, ved brandvæsenet i Sandefjord, at de altid vælger den hurtigste rute, når behovet opstår. Takket være det såkaldte POI, Point of Interest, har brandvæsenet et overblik over vejbomme og andre forhindringer som broer, og med et enkelt tryk på skærmen åbner bommen, så de ikke bremses unødvendigt og spilder minutter.

- I den seneste version har vi indtastet parametre som akselbelastning og brohøjde. Enheden viser den hurtigste vej, og den viser også tilgængelige brandhaner, og hvilke brandbiler der skal bruges, og hvilke som allerede er i brug. Derudover vises plantegninger af bygninger med forskellige symboler over kritiske punkter, siger Reidar Falkensten, forretningsområdechef hos Lotus Solutions, der leverer it-løsninger til de norske beredskabstjenester.

 

Link til video case med Sandefjord Brandvæsen her: https://youtu.be/gpLfv_dH-Ug