Panasonics virtuelle mobilnetværk går i luften ved Mobile World Congress

Panasonic er den første store elektronikproducent, der lancerer sit eget Mobile Virtual Network og således giver forretningsenheder mulighed for nemt at oprette forbindelse til M2M i skyen.

De første tests af det nye netværk blev demonstreret i dag ved en pressekonference på Mobile World Congress i Barcelona.

Panasonic vil begynde at integrere mobile forbindelser i flere af virksomhedens produktlinjer gennem de nye Panasonic M2M-tjenester i skyen. Disse kan blandt andet omfatte fjernovervågning, dataindsamling og analyse, som forbedrer effektiviteten og driftssikkerheden.

Det første produkt, der får implementeret M2M-netværket, er Panasonic Nubo, branchens første mobile 4G-overvågningskamera med internetforbindelse. Dette bærbare kamera, som blev lanceret på MWC, giver brugeren ekstra frihed og fleksibilitet, idet det kan bruges forskellige steder og til forskellige anvendelsesområder uden behov for strøm- eller Wi-Fi-forbindelse. Sammen med Nubo lanceres også en mobilapp til styring og overvågning, eksterne batterier og sensorpakker samt et sikkert system til lagring i skyen, der gør det nemt for brugeren at administrere data og videoer.

Derudover offentliggøre Panasonic to M2M-tjenester, der anvender Mobile Virtual Network. Fjernovervågning af projektorer gør det muligt at overvåge Panasonics projektorer eksternt, så de altid er klar til brug. Overordnede nøgledata som for eksempel tænd/sluk-status, effektiv brændetid og temperatur sendes til skyen, hvilket sikrer forudsigelig vedligeholdelse. Dermed kan udskiftning af pærer eller rensning af filtre varetages intelligent af kunden eller udliciteres helt til Panasonic.
På Cardiff Universitet overvåger Panasonic projektorer eksternt fra sit servicecenter i Sydwales, så underviserne kan skabe et ensartet læringsmiljø for de studerende.
Derudover kan Panasonics varme- og kølesystemer nu overvåges og styres eksternt via Panasonics M2M-netværk, hvilket giver maksimal nyttetid og væsentlige energibesparelser samt reduktion af CO2-udslip. En førende europæisk supermarkedskæde er i øjeblikket ved at teste denne tjeneste i udvalgte butikker i Europa.

Administrerende direktør for Panasonic AVC Networks, Yoshiyuki Miyabe, ser det som en epokegørende udvikling.

”Som en af verdens førende elektronikproducenter er vores nye M2M-netværk starten på en strategisk transformation. Det er første skridt på vejen til at gøre vores omfattende udvalg af produkter M2M-kompatibelt, så vores kunder kan indføre mere intelligente infrastruktur- og forretningsprocesser. For vores kunder betyder det lavere omkostninger, mindre kapital bundet i lager og bedre kundeservice,” siger han.

”Vores produkter med internetforbindelse mindsker til stadighed afstanden mellem vores traditionelle forbrugerfokus og vores øgede fokus på B2B. Panasonic Nubo er et godt eksempel på denne type produktovergang – den gør brug af M2M-teknologier, men er målrettet mod forbrugere, som leder efter et produkt, der kan give dem frihed og fleksibilitet i forhold til brug og implementering,” siger Yoshiyuki Miyabe.

Endeligt præsenterer Panasonic etableringen af Panasonic Business Software Solutions Europe – et specialistserviceteam hos DHL, som blev etableret efter overtagelsen af DHL Digital Solutions. Den nye virksomhed tilbyder avanceret software til styring og administration af logistik og forsyningskæder.

Administrerende direktør for Panasonic Europe, Laurent Abadie, er meget tilfreds med udviklingen.

”Etableringen af Panasonic Business Software Solutions Europe er et vigtigt skridt i forlængelse af vores strategi om at tilbyde erhvervskunder et samlet sted, hvor de kan designe, lancere og styre deres forretningsløsninger. Vores produkter med internetforbindelse, virtuelle mobile netværk, software og tjenester udgør byggeklodserne for avancerede M2M-løsninger. Når dette kombineres med vores direkte kontotilgang og evner inden for projektstyring, kan vores virksomhedskunder lancere løsninger hurtigere og med mindre risiko. Vi mener, at dette er unikt i branchen,” siger han.