Når redningsarbejdet bliver digitaliseret

I bestræbelserne på at forbedre og effektivisere redningsarbejdet bestemte Trelleborg Redningstjeneste – den svenske pendant til Falck – sig for at benytte en Panasonic Toughpad, fordi andre produkter ikke hidtil har opfyldt reddernes krav til en velfungerende digital løsning.
 
Redningstjenesten i Trelleborg er ansvarlig for tre sydsvenske kommuner med cirka 100.000 borgere, lige på den anden side af Øresund. I de tre kommuner er der otte udrykningsstyrker, som altid er klar til at rykke ud, når en ulykke opstår. Desuden er Trelleborg altid klar med en indsatschef, som rykker ud senest 90 sekunder efter at meldingen er indgået til SOS Alarm.
 
Redningstjenestens opgave består i at udføre rednings- og hjælpeindsats til personer og organisationer, der er kommet ud for hændelser, de ikke selv kan løse. De udfører også mange ulykkesforbyggende indsatser, som tilsyn og kortlægning af risici af brandfarlige og eksplosive emner i samfundet. Endelig er redningstjenesten aktiv med at informere borgerne om forebyggelse af brand og andre ulykker i hjemmet.
 
Trelleborgs Redningstjeneste, med indsatschef Martin von Gertten ved roret, arbejder hele tiden med at effektivisere og digitalisere organisationen, for bedre at kunne kommunikere med vagtcentralen og hurtigere få adgang til vigtig information under en opgave. Som en del af løsningen var det vigtigt at finde en robust tablet, der kunne bruges under alle tænkelige forhold, også i snestorme.
 
Efter at have kortlagt markedet lagde indsatschef Martin von Gertten mærke til Panasonics stærke og robuste Toughpad FZ-G1.
 
- Jeg kan ganske enkelt mærke, at vores arbejde er blevet nemmere og mere effektivt ved hjælp af min robuste Toughpad. Nu er jeg altid opkoblet til både vores vagtcentral og vores interne virksomhedssystem Daedalos, siger von Gertten. Da jeg siden selv installerede navigations-, styrings- og kortfunktioner i enheden, blev løsningen så godt som komplet. Næste trin bliver at installere en tegnefunktion.

Læs mere her.