Hver anden arbejdstablet går i stykker

Næsten halvdelen af alle medarbejdere, der bruger tablets på arbejdet, har oplevet problemer med enheden flere gange i løbet af de første år. Det viser en ny undersøgelse fra Panasonic. Problemet kan få konsekvenser for virksomhedens datasikkerhed.

Virksomheder investerer i stigende grad i tablets til medarbejderne, men det kan være en udfordring for datasikkerheden, hvis virksomheden ikke investerer i et holdbart produkt. 

En dugfrisk undersøgelse, foretaget af Panasonic blandt medarbejderne i britiske virksomheder, viser, at:

• Tablets er populære. 43 procent mener, at tablets er det mest populære arbejdsredskab blandt bærbare computere og smartphones, når man er på farten.
• Men enhederne er også skrøbelige. 68 procent  mener, at tablets er langt mere skrøbelige end de andre enheder. Og i løbet af de seneste to år har næsten halvdelen (47 procent) gennemsnitlig oplevet tre fejl på produktet, som har krævet en reparation.

De fire hyppigste årsager til tablet problemer

• Tablet’en udsættes for høje eller lave temperaturer over længere tid, for eksempel hvis den bliver efterladt i bilen natten over om vinteren eller udsat for stærkt sollys i længere tid om sommeren (40 procent)
• Tablet’en er blevet tabt eller har fået et stød (21 procent)
• Den udsættes for væske (17 procent)
• Produktet er blevet kørt over af en bil (11 procent)

Som et resultat af dette, opstår der batteriproblemer, knuste skærme, knapper som stopper med at virke og i værste fald går tablet’en helt i sort, hvilket naturligvispåvirker brugernes evne til at udføre arbejdet.

Dansk tablet-reparatør: Kraftig stigning i reparationer
”Vi oplever, at flere og flere virksomheder og privatkunder henvender sig for at få repareret ødelagte tablets. I løbet af i år har vi foretaget over 3.000 reparationer, hvilket er vores rekord indtil nu. Typisk er skærmen ødelagt, fordi den har været tabt,” siger Kenneth Goldy, adm. direktør, iRep.DK, som er en dansk tablet- og smartphonereparatør.

iRep.DK er ikke overraskede over resultaterne i Panasonics undersøgelse, og ser også en klar tendens i, at erhvervslivet i langt højere grad anvender tablets til fx dokumenthåndtering og særlige arbejdsspecifikke applikationer. Virksomhederne bør aktivt vurdere behov og krav til tablet’ens holdbarhed, så der investeres i et holdbart produkt, lyder meldingen.

"I dag kan du vælge imellem en bred vifte af tablets på markedet, der alle har deres styrker og svagheder. Vores undersøgelse viser, at for virksomheder, der opererer i miljøer med skiftende klima, og hvor produktet både skal kunne tåle varme, kulde, snavs, regn og fald, er det særligt vigtigt at investere i et produkt, der kan leve op til disse krav. Det gælder ikke alle tablets på markedet," siger Jan Kaempfer, Marketing Manager hos Panasonic Computer Product Solutions, som er leverandør af markedets mest robuste tablets og computere.

8 gode råd før du køber en tablet til erhvervsbrug

1) Hardware og holdbarhed
Særligt håndværkere, ingeniører og mobile teknikere kræver en robust og holdbar tablet, der kan modstå stød, vand og skiftende temperaturer. Skal din tablet holde til det, skal du se efter en med certificeringen International Protection Rating (IP) for at sikre, at hardwaren er testet til at modstå kravene til holdbarhed.

2) Robust skærm
Tjek skærmens evne til modstå ridser, og afprøv om den kan aflæses i høj solskin. Undersøg også dens evne til at håndtere en pen til vigtige detaljer.

3) Dataoverførelse
Tablets, der skal anvendes i marken, skal være i stand til effektivt at overføre data til kontorets netværk.

4) Batteri
Invester i en tablet med lang batterilevetid og gerne en, som er udstyret med et hot-swap batterisystem. Det giver mulighed for at udskifte batteriet, mens enheden er i drift. På den måde kan du undgå at løbe tør for strøm, når du ikke er i nærheden af en oplader.

5) Programmer og tilbehør
Tablets, som skal bruges i arbejdet, skal kunne køre avancerede applikationer og tilbehør fx stregkodelæser og porte til SD-kort.

6) Harddisk
Overvej, at investere i en tablet med udskiftelig harddisk / Solid State (HDD/SSD) for at sikre, at enhedens data kan beskyttes for tab og tyveri.

7) Sikkerhed
Fingeraflæsning, smart card og RFID-godkendelse er eksempler på sikkerhedsløsninger, der skal være i enheden for at vigtige data er beskyttet.

8) Support
Virksomheden skal være opmærksom på, om leverandøren har en effektiv kundeservice og en længere garanti end den, der almindeligvis følger en tablet til privatforbrugere.

 

Les White Paper