Flyselskab skrotter pen og papir til fordel for Toughpad

West Atlantic har taget et klart valg om øge digitaliseringen i deres fly. Og allerede et år efter, ser det ud til at bære frugt. West Atlantic har investeret i Panasonics Toughpad FZ-G1 til hele flyflåden og skrotter nu pen og papir fremadrettet. Tabletten er godkendt til EFB-brug (Electronic Flight Bag) i luftfartsindustrien, som digitaliserer lufthavnskort, manualer, tjeklister og andre dokumenter, som piloten skal have adgang til under flyvningen.

En Toughpad til hver pilot

West Atlantic har to Panasonic Toughpad FZ-G1 i flyene – en til hver pilot. Hensigten er at minimere de manuelle procedurer, der før var tidskrævende eller ligefrem vanskelige at gennemføre. Med digitaliseringen er det blandt andet blevet lettere at styre belastningen og temperaturen af ​​luftfartøjet.

”Med nogle enkelte klik på Panasonic FZ-G1 er transporten sikret, og det er ganske enkelt bekvemt for os. Informationer opdateres hurtigt og uden at papirer skal transporteres med fly eller landtransport. Brugen af papir er stort set elimineret – og det er samtidigt godt for miljøet,” siger Magnus Klasson, operationel direktør for West Atlantic i Norge.

Skræddersyet til luftfarten

FZ-G1 er som skæddersyet til luftfarten. Den er udstyret med en touch-skærm, som har en særlig høj lysstyrke med anti-genskinsbelægning, der gør det let at aflæse skærmen i høj solskin over skyerne. Ligeledes går den ikke i stykker af de daglige rystelser den udstættes for.

”Et af de vigtigste kriterier for os var, at Panasonic Toughpad er robust. Det er vigtigt, fordi tabletten skal kunne tåle fald og rystelser uden at gå i stykker. Og det må vi sige, at den kan,” siger Magnus Klasson, operationel direktør for West Atlantic i Norge.

 

Se filmen, der viser, hvordan Toughpad FZ-G1 har forenklet arbejdsdagen for medarbejdere i West Atlantic.